Massagevormen

Massagevormen Anneke Gunnewegh massage

Bij Massagepraktijk Anneke Gunnewegh – Massage aan de Dijk – kunt u terecht voor de volgende massagevormen.

MINDFULNESS MASSAGE

Een unieke combinatie van massage, meditatie en oefeningen, die hierdoor een versterkend effect hebben. Door de aandacht op aanraking en ademhaling wordt je door middel van een begeleidende meditatie bewust van je lichaam in het huidige moment.

Door deze verbinding met jezelf, zonder afgeleid te worden, wordt je opmerkzaam en ontstaat er ruimte voor dat wat er is. Het heeft een helende werking op processen die er al bewust of nog onbewust zijn. Dat wat er is mag er zijn en is goed.

Ben je al bekend met Mindfulness? Dan is deze Mindfulness Massage vorm een extra mooie verdieping en aanvulling.

Er kan aan 5 verschillende thema ’s worden gewerkt, die nu actueel voor je zijn of om een verdieping vragen.

Ademhaling: de basis van je zijn.

Loslaten: maakt je bewust van datgene wat je los zou willen laten of dat wat je vasthoudt.

Acceptatie: maakt je bewust van de pijnpunten en weerstanden.

Aanwezigheid: bewust worden van je denkpatronen.

Vertrouwen: het voelen en herkennen van je basisvertrouwen.

Maak kennis met deze mooie vorm van lichaamswerk die je anders leert omgaan met denkpatronen  en emoties en waar door je minder stress zult ervaren.

Het geeft je daarbij een gevoel van diepe ontspanning en bewustzijn.

SPORTMASSAGE
Activerend voor het sporten om de doorbloeding in de spieren te stimuleren of sederend na het sporten ter dehydratie en om de afvalstoffen af te voeren. Overleg bij blessures.

ONTSPANNINGSMASSAGE
Ontspannende massage van rug, schouders, nek, armen en benen voor ontspanning en stress gerelateerde klachten. Brengt je energiehuishouding en lichaam en geest weer in balans.

STOELMASSAGE
Door plaats te nemen een in hiervoor speciaal ontworpen stoel wordt over de kleding heen gemasseerd. De massagevorm is gebaseerd vanuit de traditionele Japanse drukpuntmassage (Shiatsu). De stoel is speciaal ontworpen om de circulatie te stimuleren. De drukpunten op schouders, rug, nek, hoofd, armen en heupen worden gestimuleerd.

Een stoelmassage heeft een ontspannende maar ook activerende werking op het gehele lichaam. Het is laagdrempelig en aanbevolen bij hoofd-, nek-, schouderklachten en RSI-klachten. Stoelmassage is heel goed toepasbaar voor bedrijven op de werkvloer. Wetenschappelijk bewezen dat hiermee stressgerelateerde klachten aanzienlijk afnemen en dus ook het ziekteverzuim zal verlagen.

VOETREFLEXMASSAGE
Op de voeten bevinden zich reflexzones van het gehele lichaam. Door massage op deze zones wordt de energetische doorstroming van het gehele lichaam bevordert. Door de reflexzones te masseren worden organen, spieren en gewrichten gestimuleerd en o.a. de hormoonhuishouding in balans gebracht.

Voeten masseren is laagdrempelig en heeft een ontspannende en reinigende werking op lichaam en geest.

KRUIDENSTEMPELMASSAGE
De kruidenbuidels (met 9 soorten kruiden) worden door middel van stoom verwarmd en hiermee wordt op het lichaam gemasseerd. Daarbij wordt warme olie gebruikt. De kruiden krijgen hierdoor een versterkende werking. Zij bevorderen een reinigende, ontstekingremmende en ontspannende werking. Verlichtend bij reumatische klachten.

 

REIKI
Ik ben geïnitieerd met Reiki I en Reiki II. Deze energetische helende werking werkt door in al mijn massagevormen.