Anneke Gunnewegh

Massage Anneke Gunnewegh

Na ruim 32 jaar patiëntgericht gewerkt te hebben als medisch secretaresse, heb ik begin 2015 besloten mij volledig te gaan richten op datgene waar mijn passie ligt: mijn eigen massagepraktijk. Al 16 jaar verdiep ik mij in verschillende massagevormen, massagetherapie en bewustwordingsprocessen.

Bewust worden door massage

Doordat ik  beter naar mijn gevoel heb leren luisteren en processen met mezelf ben aangegaan, is wat echt belangrijk voor mij is zichtbaar voor mij geworden. Mijn missie is mensen te helpen zich weer te verbinden met zichzelf en hun lichaam. Uit ervaring weet ik dat wanneer je echt de verbinding met jezelf durft aan te gaan er innerlijke kracht voelbaar wordt. Massage is een mooie vorm van lichaamswerk om thuis te komen bij jezelf en te ONT-moeten. De verbinding aangaan met je zelf is het uiteindelijke uitgangspunt om volledig in het nu te leven en te gaan voelen dat wat echt goed voor je is en bij je past.

Massage brengt het hormoonstelsel in balans. Er wordt bijvoorbeeld endorfine, een lichaamseigen pijnstiller, aangemaakt. Dat zorgt voor een geluksgevoel. Serotonine heeft een positieve invloed op stemming, zelfvertrouwen, slaappatroon en verwerking van pijnprikkels. Oxytocine geeft een gevoel van rust en geborgenheid.

Ik werk vanuit een holistische benadering

Holistisch wil zeggen de balans tussen lichaam en geest, die een zijn en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Door je lichaam en geest tot rust te brengen maak je contact met je innerlijke kracht. En ook met het zelfgenezend vermogen van je lichaam, dat deze wijsheid al in zich heeft. Bewustwording is een eerste stap naar verandering.

Ik vind het mooi te zien en te ervaren dat ik door middel van massage het vertrouwen van mensen ontvang. En dat ik ze mag begeleiden om een stukje dichter bij zichzelf te komen.

Anneke Gunnewegh


Anneke Gunnewegh

Kesselsedijk 21, 5938 CA Maren-Kessel

Telefoon: 06 123 679 28

E-mail: anneke@massagegunnewegh.nl